Kostschema

Fransutbildning, utbildning inom lösögonfransförlängning

Viktkontrollen kostschema

tisdag 5 november 2013

Favoriträtt seafood http://viktkontrollen.se kostschema

Seafood med ris

Två normal portioner:

250 g bläckfiskringar färska/tinade
250 g räkor
2 dl ris
3 vitlökar
2 rödlökar
1 röd paprika
1/2 citron
3 msk rapsolja
2msk vitvin

Kryddor: 
chili 
cayenne
Gurkmeja
örtsalt
peppar
örtsalt
persilja





Tillagning:
Koka ris tillsammans med 1 msk gurkmeja i ca 20min eller välj 2 dl svart ris.

Stek bläckfiskringarna i 1msk rapsolja tillsammans med 1 st pressad vitlök. häll bort all vätska som sipprar ur. Bläckfiskringarna är klara när de fått en färgad yta.

Stek upp 2 krossade vitlökar, 2 hackade rödlökar och en hackad paprika i 1 msk rapsolja, krydda rikligt med cayenne, chili, örtsalt, peppar och persilja. Häll i vitt vin och citron. 

Lägg i 2 dl av det kokta gula riset och 1msk rapsolja,

Lägg i bläckfiskringarna,  och de tinade urvattnade räkorna och woka 2min sen färdigt.


Recept från kostschema http://viktkontrollen.se



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar