http://ergo-log.com (Sammanfattade artiklar)
http://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list (Den amerikanska livsmedelsdatabasen. Sidan visar näringsämnen i födan och även aminosyror som den svenska http://slv.se tyvärr saknar)
Klistrat från http://www.ica.se/recept/matskolor/tillagningssatt/innertemperatur/
Innertemperatur för blodigt, medium och välstekt
- Blodigt (rare)
- 55˚ C
- Nöt, lamm
- Medium (medium rare)
- 58-60˚ C
- Nöt, kalv, lamm
- Medium–välstekt (medium)
- 60–65˚ C
- Nöt, kalv, lamm
- Välstekt (well-done)
- 70˚ C
- Fläsk, kyckling, nöt, kalv, lamm
Innertemperatur nötkött
- Biff
- Entrecôte
- Fransyska
- Högrev
- Nötbog
- Nötbringa
- Nötytterfilé
- Oxfilé
- Rostas
- Ungnötslever
- Ytterlår
- Märgpipa
- Nötfärs
- Rostbiff
- Ryggbiff
- 55-70˚C
- 55-70˚C
- 70-75˚C
- 80˚C
- 70-80˚C
- 85-90˚C
- 55-70˚C
- 55-70˚C
- 55-70˚C
- 60-70˚C
- 80-85˚C
- 80˚C
- 70˚C
- 58-70˚C
- 55-70˚C
Innertemperatur lamm
- Lammentrecôte
- Lammfilé
- Lammfärs
- Lammkotlett
- Lammracks
- Lammstek
- Lammytterfilé
- Lammrostbiff
- 58-70˚C
- 58-70˚C
- 70˚C
- 58-70˚C
- 58-70˚C
- 60-70˚C
- 58-70˚C
- 58-70˚C
Innertemperatur kalv
- Entrecôte
- Kalvfilé
- Kalvfärs
- Kalvstek
- Kalvytterfilé
- 60-70˚C
- 60-70˚C
- 70˚C
- 65˚C
- 60-70˚C
Innertemperatur fläsk
- Benfri kotlett
- Benfri kotlettrad
- Flintastek
- Fläskbog
- Fläskfilé
- Fläskfärs
- Fläskkarré
- Fläskytterfilé
- Grillspjut
- Julskinka
- Kotlett
- Kotlettrad
- Skinka
- Skinkstek
- Sidfläsk
- Köttfärslimpa (blandfärs)
- 70˚C
- 70˚C
- 70˚C
- 70˚C
- 70˚C
- 70˚C
- 80-85˚C
- 70˚C
- 70˚C
- 72˚C
- 70˚C
- 72˚C
- 70˚C
- 70˚C
- 80˚C
- 70˚C
Innertemperatur vilt och ren
- Renstek
- Hjortfile
- Hjortstek
- Rådjurssadel
- Rådjursstek
- Vildsvin
- Vildsvinsstek
- Älgfilé, kalv
- Älgkött kalv, biff
- Älgfilé
- Älgstek, fransyska
- Älgkött kalv, entrecôte
- Älgkött, biff
- Älgkött, entrecôte
- 58-70˚C
- 58-70˚C
- 65-70˚C
- 60-65˚C
- 60-70˚C
- 72˚C
- 72˚C
- 65˚C
- 60-70˚C
- 58-70˚C
- 70-75˚C
- 60-70˚C
- 58-70˚C
- 58-70˚C
Innertemperatur kyckling och kalkon
- Hel kyckling
- Kycklingfilé
- Kycklingklubba
- Kycklinglår
- Kycklinglårfilé
- Kycklingspett med lårfilébitar
- Kycklingvingar
- Kalkon
- Kalkonbröst
- Kalkonfilé
- 82˚C
- 72˚C
- 82˚C
- 82˚C
- 72˚C
- 72˚C
- 82˚C
- 72˚C
- 72˚C
- 72˚C
- (intill benet)
- (intill benet)
- (intill benet)
- (intill benet)
Innertemperatur fisk
- Hel fisk
- Lax
- Tonfisk albacore
- Torsk
- Torskrygg
- Hälleflundra
- 56˚C
- 56˚C
- 32˚C
- 56˚C
- 56˚C
- 56˚C
- (längs ryggbenet på fiskens tjockaste del)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar