Fisksoppa
För 2-3 portioner
500g vit fisk / torsk, långa
1st Vitlök
1st Rödlök
1st Gul lök
2st Morötter
6 dl vatten
2st potatisar
1st citron
1tsk wasabi
1msk vitt vin
3 msk räkost
2 msk creme fraiche
1 msk bockhornsklöver
2 färska fiskbuljonger
Dill
Persilja
Gräslök
cayenne peppar
Salt
* Stek och bryn hackad lök, krossad vitlök och morötter i smör i en kastrull tillsätt ca 6 dl vatten.
* Lägg i buljong, bockhornsklöver och potatis och låt det koka i ca 10min.
* Lägg i pressad citron, dill, persilja, gräslök, räkost, vitt vin och krydda rikligt med cayennepeppar och låt koka /sjuda i ca 12min.
* Lägg i vit fisk eller blanda med lax i soppan och låt puttra tills fisken är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar