Kostschema

Fransutbildning, utbildning inom lösögonfransförlängning

Viktkontrollen kostschema

torsdag 31 oktober 2013

Vanliga frågor och svar på http://viktkontrollen.se 1. Varför ska jag välja viktkontrollen.se kostschema?
Svar: viktkontrollen.se erbjuder uträknade kostschema som är beräknade efter din metabolism, aktivitet och önskemål. Alla råvaror i schemat är naturliga nyttiga råvaror som lätt går att hitta i din matbutik. All kostberäkning är gjord i livsmedelsverkets näringsberäkning slv.se samt från den Amerikanska nutrionsdatabasen ndb.nal.usda.gov.

 1. Jag äter inte gluten och är laktosintolerant, hur gör jag då?
Svar: Kostschemat du får är 100 % glutenfritt och det finns alltid andra alternativ om någon råvara innehåller gluten som exempelvis matvete och quinoa, välj då ex. ris i motsvarande mängd. Är du känslig mot dinkelmjöl hela korn så går det bra att byta ut till motsvarande mängd sojamjöl eller kokosmjöl. Laktosprodukter som kvarg och keso går att byta ut till motsvarande mängd laktosfria alternativ eller varför inte välja ett annat alternativ i ditt kostschema.

 1. Jag äter bara fisk och kyckling och inte rött kött?
Svar: Rött kött som mager nötfärs, lövbiff, fläskfilé går bra att byta ut till motsvarande mängd Kyckling eller Matfisk: Tonfisk, Aborre, Gös, Rödspätta, sej, torsk, krabba, kokta kräfta, kokta räkor.

 1. Jag har ätit efter kostschemat i en vecka nu, har tidvis fått ont i magen?
Svar: Hör gärna av er till ichristofer.jeppsson@gmail.com om problem uppstår. Kosten består till stor del av baljväxter och har du en mage som är gaskänslig så tveka inte att ta kontakt med oss så hjälper vi dig att byta till andra alternativ.

 1. Hur är energifördelningen uppdelad i kostschemat?
Svar: Det beror lite på vilka alternativ du väljer.
En ungerfärlig energifördelning: 
Fullvärdiga proteiner ca 38 %
Oförädlade Kolhydrater ca 27 %
Naturliga fetter: 35 %

 1. Vem utformar kostschemat och recepten, är det vara pålitligt, hur får jag kontakt?
Svar: Har ni frågor till viktkontrollen.se. Tveka inte att fråga mig på christofer.jeppsson@gmail.com Mitt namn är Christofer och det är jag som utformar era individuella kostscheman. Jag är utbildad sjuksköterska, nutrition, biomedicin, har lång erfarenhet inom kost och hälsa. Kostkontrollen svarar gärna på frågor och är behjälplig för rådgivning kring kostschemat. Ps. vi finns även på facebook

 1. Står kalorimängden specificerad till varje måltid?
Svar: Nej. Alla scheman är uträknade efter din metabolism, aktivitet och önskemål ”ex. viktnedgång”. Kostschemat är uträknat för en 6 veckors period. Går du ner 6kg på en 6 veckors period. Då behöver du gå in och göra en ny beställning eftersom kostschemat är uträknat efter din ursprungsvikt.


 1. Jag har blivit bjuden på fest, hur gör jag nu med mitt kostschema?
Svar: Blir bjuden på mat så tänk på att försöka undvika förädlade kolhydrater så som pasta och bröd ”onödiga tomma kalorier”, satsa på kolhydrater i oförädlad form som rotfrukter, frukter, råkost, hela korn, grönsaker, baljväxter som bönor. Skall du äta bjudmat så välj gärna de beskrivna alternativen först som kolhydratskälla.

 1. Kan jag dricka någon alkohol när jag äter efter kostkontrollen?
Svar: Vi på viktkontrollen.se rekommenderar inte tobak eller alkohol. Även om rödvin innehåller antocyaniner, resveratrol, quercentin och måttligt högt ORAC- värde som är nyttigt. Så finns andra alternativ som resveratrolkapslar, concord- druvans juice och te att föredra. Väljer du ändå alkohol så välj rött vin. Måttlig alkohol konsumtion motsvarar 1,5dl rödvin.

 1. Hur mycket kommer jag gå ner i vikt om jag väljer viktnedgång ”bränn fett”?
Svar: Hälsosam viktnedgång motsvarar ca 0,5kg viktnedgång per vecka. I viktkontrollen.se beräkningar skall du gå ner minst 1kg per vecka om du följer rekommendationerna, observera att det kan finnas avvikande faktorer som kan spela roll. Vi lovar att din viktnedgång varar och att vikten du förlorar är fettreduktion.

 1. Vilka kosttillskott måste jag inhandla?
Svar: All näring är ifrån sitt naturliga ursprung, är mycket näringsrik och du behöver alltså inte ta några kosttillskott upptill. Ett exempel: 100g äggvita koktform innehåller ibland mer aminosyror än många dyra kosttillskott, samt att du får en bra sammansättning i naturliga produkter.  http://ndb.nal.usda.gov


Tryptophan
g
0.181
Valine
g
0.930
Threonine
g
0.602
Arginine
g
0.887
Isoleucine
g
0.728
Histidine
g
0.335
Leucine
g
1.177
Alanine
g
0.795
Lysine
g
0.989
Aspartic acid
g
1.438
Methionine
g
0.411
Glutamic acid
g
1.817
Cystine
g
0.294
Glycine
g
0.467
Phenylalanine
g
0.736
Proline
g
0.558
Tyrosine
g
0.541
Serine
g
1.051

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar