Kostschema

Fransutbildning, utbildning inom lösögonfransförlängning

Viktkontrollen kostschema

torsdag 27 februari 2014

Boktips forskningsfusket


Jag läste på sidan 294 från forskningsfusket Docent Ralf Sundberg citat" Det finns dock ursprungsbefolkning som lever på nästan 100% kolhydrater utan fetma och diabetes vilket talar för att olika populationer är genetiskt heterogena när det gäller anlag för hyperinsulinism. Att här ange referenser betraktar jag som överflödig. Den i ämnet okunnige kan söka själv"

Detta stämmer inte om man läser ur boken bränn fett av Dr. Hyman där beskrivs just pimaindianerna som i urminnes tider levt på nästan 100% kolhydrater utan fetma och diabetes. Men är nu bland världens fetaste befolkning. Detta beror enl hyman att indianerna bytte kolhydratskällan från oförädlade kolhydrater (hela korn, rotfrukter, grönsaker, kålrötter, frukt (melon) etc. ekologisk föda) till förädlade kolhydrater som (ex vitt mjöl, sockerberikade råvaror).

Visst har vi genitika förutsättningar men jag tror snarare det har att göra med epigenitik. Vi har våra genetiska förutsättningar men vi kan själva påverka dem genom att äta bättre och nyttiga näringsrika mikro och makronutrienter vilket även oförädlade kolhydrater är.

Grymt bra bok annars och rekommenderar den verkligen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar